Vergelijk pensioenspaarfondsen

Een pensioenspaarfonds is een beleggingsproduct waarbij de uitgever van het fonds belegt in een mix van aandelen en obligaties. Vergelijk instapkosten en jaarlijkse administratieve kosten om voor jouw het meest rendabele en beste pensioenspaarfonds te vinden.

 

Wat is beleggen via een pensioenspaarfonds?

Het is een manier om een extra pensioen op te bouwen via de derde pijler van het pensioensparen.

Hoe starten met beleggen in een pensioenspaarfonds?

Om te starten met beleggen in een pensioenspaarfonds dien je een pensioenspaarrekening te openen bij een financiële instelling. Daarna kan je geld storten op die rekening om je pensioenspaarfonds te spijzen.

Hoe een pensioenspaarfonds kiezen?

De vergelijking op Investoweb toont een overzicht van financiële instellingen die één of meerder pensioenfondsen aanbieden.

Om het meest geschikte pensioenspaarfonds voor jou te vinden, hou je best rekening met:

  • Hoeveel kost het? Als je van plan bent om te beleggen in een pensioenspaarfonds op lange termijn, kan je wellicht goed kijken naar de instapkosten en jaarlijkse administratie kosten.
  • Hoeveel risico ben jij bereid te nemen? Een pensioenspaarfonds is een beleggingsproduct en bepaalde financiële instellingen bieden meerdere pensioenspaarfondsen aan met minder of meer risico.
  • Wat was het historisch rendement? Het ene pensioenspaarfonds heeft al een beter track record dan een ander. Weet wel dat historische resultaten geen garantie vormen voor toekomstig rendement. Het is enkel een indicator.

Elke financiële instelling hanteert andere tarieven en kosten, vergelijk ze best allemaal om het goedkoopste pensioenspaarfonds voor jou te vinden vooraleer een rekening te openen.

Welke kosten zijn er verbonden aan een pensioenspaarfonds?

Er zijn 2 belangrijke kosten verbonden aan het beleggen in een pensioenspaarfonds:

  • instapkosten: het bedrag dat je dient te betalen telkens je een storting doet in jouw pensioenspaarrekening,
  • administratiekosten: kosten die je jaarlijks dient te betalen voor het beheer van jouw pensioenspaarrekening.

Beleggen in pensioenspaarfondsen - Vaak gestelde vragen

Hoeveel bedraagt het fiscaal voordeel van een pensioenspaarfonds?

Met een pensioenspaarfonds kan je fiscaal voordelig sparen. Jaarlijks kan je een belastingvermindering krijgen tot 30% belastingen beperkt tot maximaal gespaard bedrag van € 940 in 2017, ofwel een belastingvermindering van € 282. 

Welke pensioenspaarfondsen vergelijken wij?

We vergelijken enkel pensioenspaarfondsen die op de Belgische markt worden aangeboden en waarvan de uitgevers erkend zijn door de FSMA.

Hoe verdient Investoweb geld met vergelijken?

Investoweb heeft commerciële afspraken met enkele bedrijven op deze vergelijkingswebsite en wij worden betaald voor het in contact brengen van nieuwe klanten met de aanbieders.

Hiervoor betaal jij als gebruiker niet meer en het vergelijkingsaanbod wordt hierdoor niet beïnvloed.