Vergelijk investeringen in appartementen

Een investering in een hotelkamer kan jou helpen om zorgeloos en rendabel te investeren in vastgoed, zowel als beginnende als ervaren investeerder. Vergelijk locaties, prijzen en rendement om zo goed mogelijk te investeren.

Appartementen kunnen jou helpen om zorgeloos en rendabel te investeren in vastgoed, zowel als beginnende als ervaren investeerder. Vergelijk locaties, prijzen en rendement om zo goed mogelijk te investeren. 

Let op, ook appartementen kunnen in waarde dalen. Het is mogelijk dat je jouw hotelkamer niet voor dezelfde prijs terug kan verkopen. Ook de huuropbrengsten zijn niet overal gegarandeerd. 

Wat is investeren in appartementen?

Een investering in een appartement is een van de meest voorkomende vorm om te investeren in vastgoed. Er is heel veel aanbod en er is heel vraag naar. Het grote voordeel hiervan is dat je een grote zekerheid hebt dat het gemakkelijk verhuurd. Zodra je de huurprijs genoeg laat zakken zal er altijd wel een huurder zijn. Het nadeel hiervan is natuurlijk dat de rendementen op appartementen eerder aan de lage kant zijn. 

Het principe is vrij eenvoudig. Je koopt een appartement aan, liefst zo goedkoop mogelijk voor zijn waarde, en verhuurt het aan huurders. In ruil ontvang je huuropbrengsten. Het rendement dat je krijgt bereken je door de jaarlijkse huuropbrengsten te verminderen met alle kosten en vervolgens te delen door de aankoopprijs. 

Hoe starten met investeren in appartementen?

Er zijn 3 belangrijke vragen die je jezelf moet stellen als je wilt starten met het investeren in appartementen:

 1. Wil ik bij mij in de buurt investeren of in een stad/opkomende buurt?
 2. Wil ik nieuwbouw appartementen kopen of bestaande appartementen?
 3. Welk budget wil ik investeren? Hoeveel daarvan wil ik lenen?

Nieuwbouw appartementen hebben als voordeel dat je weinig onderhoud of renovatiekosten hebt, een beetje zoals bij een auto. Om te starten met investeren in nieuwbouwprojecten vraag je best bij verschillende aanbieders project informatie op. Als je een project gevonden dat jou ligt teken je de compromis. Hierna ga je naar de notaris om de aankoop officieel vast te leggen. Naar gelang de verhuur en kosten ontvang je dan inkomsten.

Investoweb toont vooral nieuwbouwappartementen. Voor bestaand vastgoed kijk je best op een portaal site of op websites van makelaars.

Hoe een appartement selecteren?

De vergelijkingen op Investoweb toont de aanbieders van nieuwbouwappartementen waarin je kan investeren.

Om de meest geschikte investering te vinden, hou je best rekening met:

 • Hoeveel je wilt investeren: Vastgoed aankopen is niet goedkoop. Vaak zal je moeten werken met een lening. Hou er rekening mee dat je de investering ook moet kunnen terugbetalen als er geen huuropbrengsten zijn. 
 • Of je gemakkelijk huurders zal aantrekken: De buurt zal zorgen of je veel inkomsten hebt of weinig. Sommige buurten zijn heel gegeerd door een kapitaalkrachtig huurderspubliek. 
 • Hoe de regio zal evalueren: Om een maximaal rendement te bekomen denk je in je achterhoofd best ook aan meerwaarde. Buurten die aan het opkomen zijn of waar er veel projecten/investeringen gepland bieden opportuniteiten. Je hebt natuurlijke ook vaste waarden zoals het centrum of dorpspleinen.
 • Verhuurservice. Sommigie nieuwbouwappartementen bieden verhuurservices aan zodat je zelf geen werk hebt.

Elk nieuwbouwproject hanteert andere rendementen en kosten, vergelijk ze best allemaal om de meest voordelige optie voor jou te vinden vooraleer je investeert.

Welke kenmerken zijn er verbonden aan investeren?

Er zijn enkele belangrijke kenmerken verbonden aan het investeren in appartementen:

 • Aankoopprijs: Een goede verhouding tussen prijs & kwaliteit is belangrijk bij de aankoop van een appartement.
 • Locatie: De locatie is welicht het belangrijkste gegeven voor een vastgoed investering.
 • Kosten structuur: Welke extra kosten moeten er gedragen worden als eigenaar van het appartement.
 • Rendement: Wat is de verwachte verhuurprijs en hoe haalbaar is die?

Voor je start met investeren

Er zijn drie zaken die je best overweegt vooraleer te starten met investeren:

 1. Investeer enkel wat je kan terugbetalen, vermits er vaak geen garantie bestaat op de huuropbrengsten.
 2. Ga eens op bezoek in de buurt. Zo kan je zelf zien of de buurt aantrekt en wat de bewoners vertellen.Dit is vaak de beste garantie op een goed locatie/buurt.
 3. Doe onderzoek naar elk bedrijf waarvan je vastgoed overweegt. Op het internet is er voldoende informatie ter beschikking: de website van het bedrijf, nieuwsberichten over het bedrijf, financiële informatie en gespecialiseerde websites. 

Investeren in appartement - Vaak gestelde vragen

Kan ik investeren in elk appartement?

Ja, in principe wel. Er zijn geen regels die het verhuren van vastgoed verbieden.

Hoe kan ik de kosten van de uitbating verlagen?

Door te investeren in appartementen die met duurzaame materialen gebouwd zijn gericht op weinig onderhoud of reparatie. Dit in tegenstelling tot luxe bouwmaterialen die niet echt geschikt zijn om te verhuren.

Betaal ik belastingen op de huuropbrengsten van een appartement?

Ja, je betaalt onroerende voorheffing als privé persoon.

Welke appartementen vergelijken wij?

We vergelijken nieuwbouwappartementen die op de Belgische markt worden aangeboden. 

Hoe verdient Investoweb geld met vergelijken?

Investoweb heeft commerciële afspraken met enkele bedrijven op deze vergelijkingswebsite en wij worden betaald voor het in contact brengen van cliënten.

Hiervoor betaal jij als gebruiker niet meer en de het aanbod wordt niet beïnvloed.