Vergelijk investeringen in Duits vastgoed

Een investering in Duits vastgoed kan, door de lage prijzen, een goede instap belegging zijn om te beginnen met investeren in vastgoed. Voor ervaren investeerders is het een goede differentiatie van investeringen. Vergelijk locaties, prijzen en rendement om zo goed mogelijk te kiezen en te investeren.

Let op, ook Duits vastgoed kan in waarde dalen. Het is mogelijk dat je jouw vastgoed niet voor dezelfde prijs terug kan verkopen. Ook de huuropbrengsten zijn niet overal gegarandeerd.

 

Wat is investeren in Duits vastgoed?

Het aankopen van appartementen, vakantiehuizen of woningen in Duitsland als investering. Net zoals in België verhuur je ze vervolgens of laat je ze verhuren. Het verschil met Duitsland is dat de prijzen voor appartementen er een pak lager liggen. Het is ook veel verder rijden, waardoor het niet gemakkelijk is om de appartementen in het oog te houden. Je moet voor de aankoop ook bij een Duitse notaris passeren.

Hoe starten met een investering in Duits vastgoed?

Om te starten met investeren in Duits vastgoed vraag je best bij verschillende projecten informatie aan zodat je kan vergelijken. Je kan hiervoor langs gaan bij Belgische spelers of bij Duitse aanbieders. Als je een project gevonden hebt dat je aanstaat hebt teken je de compromis bij de verkoper. Hierna ga je naar de Duitse notaris om de aankoop officieel vast te leggen. Je kan ook werken met een tussenkomende Belgische notaris. Naar gelang de verhuur en kosten ontvang je dan inkomsten.

Hoe Duits vastgoed selecteren?

De vergelijkingen op Investoweb tonen de aanbieders van Duits vastgoed bij wie je kan investeren.

Om de meest geschikte vastgoed investering te vinden, hou je best rekening met:

  • De regio: Het verschil tussen een dorp en een stad is gigantisch. In Duitsland loopt het platteland en de dorpen leeg. De prijzen van vastgoed in de steden is dan weer hoog.
  • De locatie: Om een goede locatie te kiezen gelden dezelfde regels als in België.
  • De prijs: Vergelijk de aangeboden prijs altijd eens met andere huizen in de buurt via een immoweb bijvoorbeeld. De appartementen kunnen veel goedkoper lijken dan de Belgische, maar je vergelijkt toch best eens met lokale appartementen.

Het vinden van een goede investering in Duitsland is niet gemakkelijk. Werk samen met iemand die je vertrouwt en die lokale ervaring heeft.

Welke kenmerken zijn er verbonden aan investeren?

Er zijn enkele belangrijke kenmerken verbonden aan het investeren in Duits vastgoed:

  • Opbrengsten: Voor hoeveel kan je de woning of het appartement verhuren per maand?
  • Service: Sommige Belgische aanbieders helpen je met de aankoop van Duits Vastgoed en zorgen voor het verhuur en onderhoud. Anderen helpen je enkel met de aankoop.
  • Aankoopprijs: Wat zit er allemaal in de aankoopprijs. Vaak komen er nog parkkosten bij of huur je de grond via erfpacht - wat vergelijken op basis van de geafficheerde prijs moeilijk maakt. In Duitsland betaal je vaak tot 12,71% extra bovenop de aankoopprijs.

Voor je start met investeren in vastgoed

Er zijn drie zaken die je best overweegt vooraleer te starten met investeren:

  1. Investeer enkel wat je kan terugbetalen, vermits er vaak geen garantie bestaat op de huuropbrengsten.
  2. Bezoek de woning of het appartement. Zo kan je zelf de omgeving verkennen en inschatten of het een goede locatie is of niet.
  3. Doe onderzoek naar elk bedrijf waarvan je vastgoed overweegt. Op het internet is er voldoende informatie ter beschikking: de website van het bedrijf, nieuwsberichten over het bedrijf, financiële informatie en gespecialiseerde websites.

Investeren in Duits vastgoed - Vaak gestelde vragen

Kan ik overal investeren in Duitsland?

In principe kan je investeren in elk appartement of woning dat te koop staat.

Betaal ik belastingen op de huuropbrengsten van Duits vastgoed.

Ja, je betaalt belastingen in Duitsland op de huurinkomsten. 

Betaal ik belastingen op de huuropbrengsten van vakantiepark?

Ja, je betaalt roerende voorheffing op jouw vakantieappartement. 

Welke vastgoed aanbieders vergelijken wij?

We vergelijken aanbieders op de Belgische markt van Duits vastgoed. Waar mogelijk geven we ook lokale spelers weer die Nederlandstalige begeleiding bieden.

Hoe verdient Investoweb geld met vergelijken?

Investoweb heeft commerciële afspraken met enkele bedrijven op deze vergelijkingswebsite en wij worden betaald voor het in contact brengen van cliënten. Hiervoor betaal jij als gebruiker niet meer en de het aanbod wordt niet beïnvloed.