Vergelijk vastgoed investeringen in Spanje

Een investering in Spaans vastgoed kan een veilige en zorgeloze belegging zijn. Vaak is het een plezierige belegging ook, omdat je er zelf naar toe kan gaan. Vergelijk locaties, prijzen en rendement om zo goed mogelijk te kiezen en te investeren.

Let op, ook Spaans vastgoed kan in waarde dalen. Het is mogelijk dat je jouw vastgoed niet voor dezelfde prijs terug kan verkopen. Ook de huuropbrengsten zijn niet overal gegarandeerd.

 

Wat is investeren in Spaans vastgoed?

Het aankopen van Spaanse appartementen, vakantiehuizen of woningen als investering. Net zoals in België verhuur je ze vervolgens of laat je ze verhuren. Het verschil met Spanje is dat de prijzen meer op en neer gaan. Voor de vastgoed crisis stegen de prijzen super snel. Tijdens de crisis daalden ze ook veel meer dan de Belgische. Het is ook veel verder rijden, waardoor het niet gemakkelijk is om de appartementen in het oog te houden. Je moet voor de aankoop ook bij een Spaanse notaris passeren.

Hoe starten met een investering in Spaans vastgoed?

Om te starten met investeren in Spaans vastgoed vraag je best bij verschillende projecten informatie aan zodat je kan vergelijken. Je kan hiervoor langs gaan bij Belgische spelers of bij Spaanse aanbieders. Als je een project gevonden hebt dat je aanstaat hebt teken je de compromis bij de verkoper. Hierna ga je naar de Spaanse notaris om de aankoop officieel vast te leggen. Je kan ook werken met een tussenkomende Belgische notaris. Naar gelang de verhuur en kosten ontvang je dan inkomsten. Er zijn veel Belgische bedrijven die jou hierbij kunnen helpen en begeleiden.

Hoe Spaans vastgoed selecteren?

De vergelijkingen op Investoweb toont de aanbieders van Spaans vastgoed bij wie je kan investeren.

Om de meest geschikte investering te vinden, hou je best rekening met:

  • De regio: Het verschil tussen een dorp en een stad is gigantisch. Het meeste vastgoed dat verkocht wordt aan buitenlandse investeerders ligt rond de costa’s. Maar het stedelijk vastgoed is even interessant.
  • De locatie: Om een goede locatie te kiezen gelden dezelfde regels als in België.
  • De prijs: De prijzen verschillen sterk qua ligging en qua costa. Een goedkope ligging kan moeilijk verhuren, een dure ligging zal relatief weinig opbrengen ten op zicht van de aankoopprijs.

Het vinden van een goede investering in Spanje is niet gemakkelijk. Werk samen met iemand die je vertrouwt en die lokale ervaring heeft.

Welke kenmerken zijn er verbonden aan investeren in Spaans vastgoed?

Er zijn enkele belangrijke kenmerken verbonden aan het investeren in Spaans vastgoed:

  • Opbrengsten: Voor hoeveel kan je het appartement verhuren per maand?
  • Service: Sommige Belgische aanbieders helpen je met de aankoop van Spaans vastgoed en zorgen voor het verhuur en onderhoud. Anderen helpen je enkel met de aankoop.
  • Aankoopprijs: Wat zit er allemaal in de aankoopprijs. Vaak komen er nog parkkosten bij of huur je de grond via erfpacht - wat vergelijken op basis van de geafficheerde prijs moeilijk maakt.

Voor je start met investeren in vastgoed

Er zijn drie zaken die je best overweegt vooraleer te starten met investeren:

  1. Investeer enkel wat je kan terugbetalen, vermits er vaak geen garantie bestaat op de huuropbrengsten.
  2. Bezoek de woning of het appartement. Zo kan je zelf de omgeving verkennen en inschatten of het een goede locatie is of niet.
  3. Doe onderzoek naar elk bedrijf waarvan je vastgoed overweegt. Op het internet is er voldoende informatie ter beschikking: de website van het bedrijf, nieuwsberichten over het bedrijf, financiële informatie en gespecialiseerde websites.

Investeren in Spaans vastgoed - Vaak gestelde vragen

Kan ik overal investeren in Spanje?

In principe kan je investeren in elk appartement of woning dat te koop staat.

Betaal ik belastingen op de huuropbrengsten van Spaans vastgoed.

Ja, je betaalt belastingen in Spanje op de huurinkomsten. 

Betaal ik belastingen op de huuropbrengsten van vakantiepark?

Ja, je betaalt roerende voorheffing op jouw vakantieappartement. 

Welke vastgoed aanbieders vergelijken wij?

We vergelijken aanbieders op de Belgische markt van Spaans vastgoed. Waar mogelijk geven we ook lokale spelers weer die Nederlandstalige begeleiding bieden.

Hoe verdient Investoweb geld met vergelijken?

Investoweb heeft commerciële afspraken met enkele bedrijven op deze vergelijkingswebsite en wij worden betaald voor het in contact brengen van cliënten. Hiervoor betaal jij als gebruiker niet meer en de het aanbod wordt niet beïnvloed.