Vergelijk investeringen in Businessflats

Goede locaties, hoge huurprijzen.

Een investering in een business flat kan jou helpen om zorgeloos en veilig te investeren in vastgoed, zowel als beginnende als ervaren investeerder. Vergelijk locaties, prijzen en rendement om zo goed mogelijk te investeren. 

Let op, ook vastgoed kan in waarde dalen. Het is mogelijk dat je jouw business flat niet voor dezelfde prijs terug kan verkopen. Ook de huuropbrengsten zijn niet overal gegarandeerd. 

 

Wat is investeren in Business flats?

Het is een manier om te investeren in vastgoed. Business flats zijn klassieke appartementen die je verhuurt aan expats, vaak in grootsteden. Er is weinig verschil met een gewoon appartement, buiten dat Business flats vaak gemeubeld zijn en dicht bij zakencentra of grote instellingen liggen. Er zijn bepaalde verhuur diensten gespecialiseerd in het aantrekken van expats.

Hoe starten met investeren in Business flats?

Om te starten met investeren in business flats vraag je best bij verschillende project informatie aan zodat je kan vergelijken. Als je een project gevonden dat je aanstaat hebt teken je de compromis. Hierna ga je naar de notaris om de aankoop officieel vast te leggen. Naar gelang de verhuur en kosten ontvang je dan inkomsten.

Hoe een Business flat selecteren?

De vergelijkingen op Investoweb toont de aanbieders van business flats waarin je kan investeren.

Om de meest geschikte investering te vinden, hou je best rekening met:

  • Hoeveel je wilt investeren: Vastgoed aankopen is niet goedkoop. Vaak zal je moeten werken met een lening. Hou er rekening mee dat je de investering ook moet kunnen terugbetalen als er geen huuropbrengsten zijn. 
  • Of je zelf wilt verhuren of gebruik maken van een service: Het kan heel moeilijk zijn om expats te bereiken. Ze kennen de klassieke Belgische media niet en werken vaak via hun bedrijf om een verblijfplaats te vinden. 
  • De locatie: Expats willen zo dicht mogelijk bij hun werk/bedrijf wonen. Hou daar rekening mee.

Elke business flat hanteert andere rendementen en kosten, vergelijk ze best allemaal om de meest voordelige optie voor jou te vinden vooraleer je investeert.

Welke kenmerken zijn er verbonden aan investeren?

Er zijn enkele belangrijke kenmerken verbonden aan het investeren in business flats:

  • Rendement: Er zijn 2 grote soorten: een vast rendement of een variabel rendement. Beide hebben voor en nadelen. Laat je niet vangen door te dure verhuurprijzen. Ze moeten markt comfort blijven
  • Verhuur kosten: Het bereiken van expats is niet altijd even gemakkelijk, let op wie de commercialisatie kosten moet dragen.

Voor je start met investeren

Er zijn drie zaken die je best overweegt vooraleer te starten met investeren:

  1. Investeer enkel wat je kan terugbetalen, vermits er vaak geen garantie bestaat op de huuropbrengsten.
  2. Bezoek de locatie eens. Zo kan je zelf zien hoever de bedrijven of instellingen zijn van de locatie. Bereikbaarheid is belangrijk!
  3. Doe onderzoek naar elk bedrijf waarvan je vastgoed overweegt. Op het internet is er voldoende informatie ter beschikking: de website van het bedrijf, nieuwsberichten over het bedrijf, financiële informatie en gespecialiseerde websites. 

Investeren in Business flats - Vaak gestelde vragen

Betaal ik belastingen op de huuropbrengsten van business flat?

Ja, je betaalt roerende voorheffing op jouw business flat.

 

Welke business flats vergelijken wij?

We vergelijken business flats die op de Belgische markt worden aangeboden, vooral deze in Brussel. 

 

Hoe verdient Investoweb geld met vergelijken?

Investoweb heeft commerciële afspraken met enkele bedrijven op deze vergelijkingswebsite en wij worden betaald voor het in contact brengen van cliënten. Hiervoor betaal jij als gebruiker niet meer en de het aanbod wordt niet beïnvloed.