Vergelijk investeringen in Parkings

Weinig onderhoud en toegankelijke instapprijs.

Een investering in een parking kan jou helpen om zorgeloos en rendabel te investeren in vastgoed met een beperkt budget, zowel als beginnende als ervaren investeerder. Vergelijk locaties, prijzen en rendement om zo goed mogelijk te investeren. 

Let op, ook parkings kunnen in waarde dalen. Het is mogelijk dat je jouw parking niet voor dezelfde prijs terug kan verkopen. Ook de huuropbrengsten zijn niet overal gegarandeerd. 

Wat is investeren in parkings?

Het is een manier om te investeren in vastgoed. Je koopt een parkeergarage om die vervolgens te verhuren. Je kan dit op een individueel niveau, maar je kan ook investeren in rotatieparkings. Rotatieparkings zijn de parkings met slagbomen en uurtarieven. Je koopt een specifieke parking en ontvangt dan een deel van de huuropbrengsten van de totale parking. 

Hoe starten met investeren in parkings?

Om te starten met investeren in parkings vraag je best bij verschillende partijen de project informatie op. Als je een project gevonden dat jou ligt teken je de compromis. Hierna ga je naar de notaris om de aankoop officieel vast te leggen. Je ontvangt vervolgens huurinkomsten. Op portaalsites vind je vaak ook aparte garages te koop. 

Hoe een parking selecteren?

De vergelijkingen op Investoweb toont de aanbieders van parkings waarin je kan investeren. Dit zijn parkings met verhuurservice, voor individuele parkings kijk je best op portaal sites. 

Om de meest geschikte investering te vinden, hou je best rekening met:

  • Hoeveel je wilt investeren: Vastgoed aankopen is niet goedkoop. Vaak zal je moeten werken met een lening. Hou er rekening mee dat je de investering ook moet kunnen terugbetalen als er geen huuropbrengsten zijn. Een parking heeft wel als voordeel dat de instapbedragen een pak lager zijn dan bij een huis. 
  • Het gemeentebeleid. De overheid heeft een belangrijke impact op het parkeerbeleid. Kijk even na wat de toekomstplannen zijn. 
  • De locatie. Vrij voor de hand liggend, maar er moet veel verkeer zijn of komen waar je een parking bouwt. 

Welke kenmerken zijn er verbonden aan investeren?

Er zijn enkele belangrijke kenmerken verbonden aan het investeren in parkings:

  • Rendement: Wordt er gewerkt met vaste huuropbrengsten of variabele?
  • Aankoopprijs: Wat zit er allemaal in de aankoopprijs. Vaak komen er nog gemeenschappelijke kosten bij of huur je de grond via erfpacht - wat vergelijken op basis van de geafficheerde prijs moeilijk maakt.

Voor je start met investeren

Er zijn drie zaken die je best overweegt vooraleer te starten met investeren:

  1. Investeer enkel wat je kan terugbetalen, vermits er vaak geen garantie bestaat op de huuropbrengsten.
  2. Doe onderzoek naar elk bedrijf waarvan je vastgoed overweegt. Op het internet is er voldoende informatie ter beschikking: de website van het bedrijf, nieuwsberichten over het bedrijf, financiële informatie en gespecialiseerde websites. 

Investeren in parkings - Vaak gestelde vragen

Kan ik in elke parking investeren?

Neen, er zijn maar weinige rotatieparkings publiek te koop. 

 

Betaal ik belastingen op de huuropbrengsten van een parking?

Ja, afhankelijk van het uitbuitingssysteem betaal je of KI of roerende voorheffing.

 

Welke parkings vergelijken wij?

We vergelijken parkings die op de Belgische markt worden aangeboden. 

 

Hoe verdient Investoweb geld met vergelijken?

Investoweb heeft commerciële afspraken met enkele bedrijven op deze vergelijkingswebsite en wij worden betaald voor het in contact brengen van cliënten.

Hiervoor betaal jij als gebruiker niet meer en de het aanbod wordt niet beïnvloed.