Vergelijk investeringen met Sociaal verhuur kantoor (SVK)

Gegarandeerde opbrengsten tot 30 jaar lang

Een investering in een appartement met een sociaal verhuur kantoor kan jou helpen om zorgeloos en rendabel te investeren in vastgoed, zowel als beginnende als ervaren investeerder. Het voordeel van verhuren met een sociaal verhuur kantoor is ongetwijfeld de garantie op inkomsten. Vergelijk locaties, prijzen en rendement om zo goed mogelijk te investeren. 

Let op, ook appartementen kunnen in waarde dalen. Het is mogelijk dat je jouw appartement niet voor dezelfde prijs terug kan verkopen.

Wat is investeren met een sociaal verhuurkantoor?

Het is een manier om te investeren in vastgoed met opbrengst garantie. Het werkt net zoals een appartement verhuren, mat dat verschil dat de huurder een sociaal verhuurkantoor is. Zij verhuren het op hun beurt door aan sociale huurders. Dit zijn niet per se arme mensen of sociale gevallen. De sociale verhuurkantoren hebben vaak wachtlijsten aan huurders, waardoor ze een verhuur garantie kunnen aanbieden. Ze zorgen als extra service ook vaak voor het onderhoud. Door de garanties en zorgeloosheid heb je finaal vaak evenveel opbrengsten als met een klassiek appartement.

Hoe starten met investeren met een sociaal verhuurkantoor?

Voor je investeert ga je best eens langs bij een sociaal verhuurkantoor om te informeren. De contracten afsluiten is niet altijd even gemakkelijk. Je kan ook kiezen voor nieuwbouwprojecten waar de contracten reeds afgesloten zijn. Om te starten met investeren in zo’n nieuwbouwproject vraag je best bij verschillende partijen de project informatie op. Als je een project gevonden dat jou ligt teken je de compromis. Hierna ga je naar de notaris om de aankoop officieel vast te leggen. Je ontvangt vervolgens de huur. 

Hoe een project selecteren?

De vergelijkingen op Investoweb toont de aanbieders van projecten met een sociaal verhuurkantoor waarin je kan investeren.

Om de meest geschikte investering te vinden, hou je best rekening met:

  • Hoeveel je wilt investeren: Vastgoed aankopen is niet goedkoop. Vaak zal je moeten werken met een lening. Hou er rekening mee dat je de investering ook moet kunnen terugbetalen als er geen huuropbrengsten zijn. 
  • De locatie: Ook al is er een garantie op verhuur, als deze afgelopen is is een goede locatie altijd meer waard. 

Elk sociaal verhuurkantoor hanteert andere rendementen en kosten, vergelijk ze best allemaal om de meest voordelige optie voor jou te vinden vooraleer je investeert.

Welke kenmerken zijn er verbonden aan investeren?

Er zijn enkele belangrijke kenmerken verbonden aan het investeren met een sociaal verhuurkantoor:

  • Rendement: Wat is het vaste rendement dat je ontvangt?
  • Aankoopprijs: Wat zit er allemaal in de aankoopprijs. Vaak komen er nog parkkosten bij of huur je de grond via erfpacht - wat vergelijken op basis van de geafficheerde prijs moeilijk maakt.
  • Duur van het contract: Er zijn contracten van 9 / 18 / 27 /30 jaar beschikbaar.

Voor je start met investeren

Er zijn drie zaken die je best overweegt vooraleer te starten met investeren:

  1. Investeer enkel wat je kan terugbetalen, vermits er vaak geen garantie bestaat op de huuropbrengsten.
  2. Doe onderzoek naar elk bedrijf waarvan je vastgoed overweegt. Op het internet is er voldoende informatie ter beschikking: de website van het bedrijf, nieuwsberichten over het bedrijf, financiële informatie en gespecialiseerde websites. 

Investeren met sociaal verhuurkantoor (SVK) - Vaak gestelde vragen

Kan ik elk appartement verhuren met een sociaal verhuurkantoor?

Neen, dat hangt af van de lokale kantoren. Niet elk kantoor is op zoek naar panden.

 

Betaal ik belastingen op de huuropbrengsten van een SVK?

Niet altijd. Soms ben je vrijgesteld van roerende voorheffing.

 

Welke projecten vergelijken wij?

We vergelijken projecten die op de Belgische markt worden aangeboden. 

 

Hoe verdient Investoweb geld met vergelijken?

Investoweb heeft commerciële afspraken met enkele bedrijven op deze vergelijkingswebsite en wij worden betaald voor het in contact brengen van cliënten.

Hiervoor betaal jij als gebruiker niet meer en de het aanbod wordt niet beïnvloed.